sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Joulukalenteri luukku:1


Vihdoinkin se on täällä, kauan odotettu joulukuu. Sehän tarkoittaa joulukalenterin ensimmäistä luukkua, jonka aiheena on joulukalenterit, joita olen itse katsellut.

1998-2002

En muista mitä joulukalenteria olisin tuolloin katsellut, joitain olen saattanut katsella, mutta muistikuvia ei ole.

2003

Tuolloin televisiossa pyöri Tonttu Toljanterin Tonttu-TV, tuosta kalenterista muistan jotakin, mutta mitenkään erityisesti se ei ole mieleeni jäänyt. Muistan, että tuossa Toljanteri piti Tonttu-TV:tä, jossa ei saanut mainita sanaa joulu, etteivät lapset villiintyisi? 

2004

En sitten ollenkaan muista mikä kalenteri tuolloin tuli, tietoakaan en mistään löytänyt, kun yritin etsiä.

2005

Tämän vuoden kalenterin muistan erittäin hyvin, Jeesus & Josefine. Tuota katsottiin koulussakin välillä, todella hyviä muistoja tuosta joulukalenterista. Tässä kalenterissa päähenkilönä on Josefine, joka on syntynyt jouluaattona, mutta hän ei pidä siitä, että ei voi pitää syntymäpäiväjuhliaan jouluna. Jonkin ajan kuluttua Josefine löytää seimikoristeen, joka onkin aikakone, ja pian Josefine huomaa joutuneensa kaksituhatta vuotta ajassa taaksepäin. Josefine tutustuu Jeesukseen ja heistä tulee ystäviä, ja he kohtaavat erillaisia vaikeuksia. Eräässä vaiheessa Jeesus saa tietää, että hänet tullaan ristiinnaulitsemaan, eikä hän sen johdosta halua enään olla jumalanpoika. Josefine kuitenkin saa Jeesuksen ymmärtämään, että niin kuuluu tapahtua. Lopussa muistaakseni seimikoriste tuhoutuu ja Josefine joutuu jättämään hyvästit Jeesukselle. Josefine on, kuitenkin tuona aikana oppinut hyväksymään sen, että on syntynyt jouluna, ja jakaa juhlapäivän mielellään Jeesuksen kanssa.

2006

Tämänkään vuoden kalenteria en muista...

2007

Tonttu Toljanteri muorin töissä, on hyvässä muistissa, eihän tätä voisi unohtaa. Kalenterissa muori on sairastunut unipöpöön ja Toljanteri on ainut, joka tästä tietää. Toljanteri lupaa hoitaa muorin työt, jotta tuo saisi nukuttua unipöpön pois, muori nukkuu Toljanterin pankolla. Pankolta kuuluvat haukotukset ja muut äänet Toljanteri selittää joulumörön ääniksi, jos joku niitä sattuu kuulemaan. Toljanteri ei halua kertoa muorin unipöpöstä kenellekkään, etteivät  pukki ja muut huolestuisivat. Toljanteri hoitelee muorin töitä ja kertoo kaikille, että muorilla on niin paljon töitä, että hän vähäsen vain auttelee. Lopulta jouluaattona muori vihdoinkin on saanut unipöpön nukutuksi pois ja kaikki on hyvin.

2008

Taas kalenteri jota en muista, jotain tietoa löysin, mutta ei niistä paljon mitään selvinnyt.

2009

Aikapaja, ihan hyvä kalenteri oli vaikka ei mitenkään erikoinen, hirveästi mistikuvia ei ole jäänyt. Kalenterissa aikatontun tehtävänä on pitää huoli, että Korvatunturi pysyy jouluvalmisteluissa ajallaan ja, että Joulupukki osaa lähteä oikeaan aikaan lahjoja jakamaan. Vanha aikatonttu on jäämässä eläkkeelle ja Joulupukki nimittää Löytösen uudeksi aikatontuksi. Viisari on kateellinen Löytöselle, koska olisi itse tahtonut aikatontuksi, Viisari päättää vaikeuttaa Löytösen työtä, jotta Joulupukki näkisi, että hän on pätevämpi työhön. Viisari jopa melkein onnistuu juonissaan, mutta saa kuitenkin lopulta opetuksen.

2010

Tonttu Toljanteri Oikean joulun salaisuus. Kalenterissa Kalle Konniainen, joutuu Toljanterin väärinkäsityksen takia Konsulttitontuksi. Kalle päättää muuttaa joulun ja siitähän syntyy ongelmia, joita Toljanteri alkaa ratkomaan. Joulupukkikin joutuu muutosleikkiin mukaan ja hänestä tulee kitaraa soittava rock-pukki? Jouluruokakin joutuu muutokseen, myöskin koristeita ja kuusta muistaakseni muuteltiin? Lopulta Kalle nappaa muorin, eikä luovuta häntä ellei Joulupukki luovuta lahjojaan. Kaikki luulevat, että joulu on nyt toden teolla pilattu ja pukki melkein suostuu Kallen ehtoon. Mutta Toljanteri saa Kallen, kuitenkin ylipuhuttua ja joulu on pelastettu.

2011

Tonttu Toljanterin tuhmaikä, yksi parhaimpia toljantereita mielestäni. Tässä kalenterissa oli mielestäni todella hyviä hahmoja, yksi oli ylitse muiden Tonttukoulun johtaja Metusalemi<3 Kalenterissa Toljanteri sairastuu tuhmaikään, ja siitähän seuraa se, että Toljanteria ei huvitä työn teko, eikä hän innostu tonttulaan tulleesta Tuulikista, jolle hänen pitäisi toimia "isoveljenä". Toljanteri salaa tuhmaikää kaikilta, mutta Tuulikki on päättänyt selvittää mikä Toljanteria vaivaa. Samalla, kun Tuulikki yrittää selvittää Toljanterin salaisuutta, tämän pitää käydä rohto-opinkursilla ja suorittaa kolmenkoonnäyttökoe, jota valvoo Metusalemi. Jossakin vaiheessa Toljanteri hommaa Nuutti nimisen tontun esittämään häntä, Nuutti suostuu työhön makkara ja iltasatu palkalla. Tästä lähtien Toljanteri pystyy menemään pankolle piilon, jos häntä alkaa kiukuttamaan. Juuri ennen joulua Toljanteri lähtee, koska luulee kaikkien pitävän Nuutista enemmän, kuin hänestä. Nuutti hoitaa Toljanterin töitä yksikseen jonkin aikaa. Aattona, kun kaikki ovat syömässä Toljanteri päättää palata, samalla tuhmaikä häviää. Toljanterin ja Nuutin pitää selittää toisille, se miksi Nuutti esitti Toljanteria. Tuulikki oli arvannut oikein, että Toljanteria vaivasi jokin, mutta hänen on lähdettävä kotiinsa, pukki vie Tuulikin kotiinsa samlla, kun lähtee jakamaan lahjoja.

2012

Tonttu Toljanterin joulupulma, ensi kertaa tämä näytettiin  vuonna 1998, ja tämähän on ihan ensimmäinen Tonttu Toljanteri. Toljanteri onnistuu vahingossa lyömään Joulupukkia tikapuilla päähän, jonka seurauksena pukki menettää muistinsa. Toljanteri salaa Joulupukin muistinmenetyksen muilta tekemällä pukin työt ja hän ei päästä ketään tapaamaan pukkia. Toljanteri yrittää saada pukin muistin palautumaan, mutta mikään ei tunnu onnistuvan. Jouluaattona pukin muisti ei ole vieläkään palautunut ja Toljanteri lyö pukkia uudestaan vahingossa tikapuilla. Ja samassa pukki saa muistinsa takaisin ja joulu on pelastettu.

2013

Tänä vuonna kalenterina toimii Tonttu Toljanteri Tonttujen Tonttuna. Tästä en oikein voi muuta sanoa kuin, että odotan innolla mitä tässä tapahtuu. Ensimmäisen jakson olen katsonut ja hyvältä vaikutti.

Joinakin vuosina tuli katsottua The Joulukalenteria, ja kyllä sitä vieläkin katsellaan youtubesta joka joulu. Ilman sitä ei tule kunnon joulua.

Hyvää ensimmäistä Adventtia kaikille ja mukavaa joulun odotusta!

2 kommenttia:

  1. Kiva tää blogin uus ulkoasu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ajattelin tehdä tästä vähän talvisemman, joulukuun kunniaksi :)

      Poista