tiistai 6. toukokuuta 2014

Ruotsissa!

Vihdoinkin saan tämänkin tänne, innostusta ei vain blogin puolella ole ollut. Mistäköhän tuokin tullut? Mutta kesällä päätän ottaa itseäni niskasta kiinni ja kirjoitella tänne useasti, kunhan vain se loma ensin alkaa. Mutta siirrytään nyt itse aiheeseen, teen jonkin kuulumis jutun, kun ehdin(jaksan)

Varmaankin on loogisinta aloittaa kuvien laitto siitä, kun lähdemme satamasta irti. Joten luvassa ensin kuvia itse suomen puolelta.


Tässä olisi suomen puolella kuvatut kuvat. Näitä olisi vieläkin enemmän, mutta valitsin tähän vain pienoisen osan kuvia. Sillä minulla olisi mennyt hirvittävän kauan, jos olisin muutaman sataa kuvaa tänne alkanut pistelemään. Kuten voittekin huomata tykkään kuvailla lokkeja, niitä lenteli joka suunnassa jotenka ne joutuivat kuvauskohteekseni. :) Viimeisessä kuvassa huomaa, kuinka käy niille ihmisille, jotka syöttävät lokkeja. No kuvaajalla oli hauskaa, joten ei pidä valittaa. Valitettavasti kuvia ei ole, kuin nämä kannelta kuvatut. Kamera oli kyllä matkassa laivallakin mukana, mutta en vain tykännyt siellä oikein kuvailla. Liikaa ihmisiä ja maisemat olivat paljon mukavampia kuvata. :D Mutte ette te miltään jää paitsi, syömistä ja esityksien katsomistahan se muu aika oli. Sitten siirrytäänkin siihen, kun saavuimme vihdoinkin määränpäähän.


Gröna Lundhan se siellä, en ole ollenkaan varma kirjoitetaanko se noin. Tästäkin on monia eri versioita kuvattu, mutta parhain pääsi tänne teidän nähtäväksi.


Todella mahtaava heti, kun pääse maihin niin on tuollainen kyltti. Suomi kunniaan! :D Ja tietenkin pakollinen kuvaus kohde, aito ja oikea lokki. Pitäisiköhän tuota kutsua Ruotsinlokiksi? :D


Ainoa ruoka kuva, jonka muistin ottaa ja sekin keskenkaiken syömisen. Ensimmäisenä suunnattiin maissa johkin koditorioon ja minähän päätin maistaa tuollaista, kevään ensimmäinen jäätelö. Oli muuten hyvää. :)


Ja itse Ruotsinlinna sisältä päin. Muuten ruotsiin suuntaavat turistit, jos linnaan menette älkää vain tehkö samaa virhettä, kuin minä. Tuolla ovien lähellä on sellainen maassa oleva suuri tappi, suosittelen, että ette mene lyömään jalkaane siihen, kun teillä on kamera kädessä. Itse tein niin ja kaaduin hienosti väkijoukon keskellä, eihei kukaan ei katsonut. xD Tärkein kuitenkin säästyi ilman mitään naarmuja, ja sehän on tietenkin kamera. Kamerassa ei mitään, mutta oma jalka oli mustana muutaman päivän. No aivan sama, eiköhän matkailuun kuulu tuokin. :)


Ja vielä viimeiset kuvat ruotsin puolelta. Tuo auto oli pakko kuvata, aivan mahtava teksti. :D Ja päivä oli hyvin lämmin, ei ainakaan palellut.


Tässä olisi kuva, jonka takia jouduin valvomaan pidempään, kuin aiemmin aioin. Elikkäs paluumatkalla suomeen, laiva pysähtyi olikohan se nyt kahdelta yöllä Maarianhaminassa. Pakko oli valvoa ja käydä kannella, tuolloin oli jo hirvittävän kylmä. Mutta pakolla kannella pysyttiin, muuten olisi enemmän kuvia, mutta ne menivät epäonnistumaan. Ja, kun oli kylmä niin en jaksanut alkaa säätelemään kameran asetuksia kuntoon.


Ja takaisin suomessa. Silja ohitti meidät yön aikana, vaikka se jäikin vielä Maarianhaminaan, kun me jo sieltä lähdettiin. Nopeampi paatti selvästikkin.


Ja tietysti kuvat ostoksista, tietenkin karkkeja olisi enemmän. Mutta olen jo ehtinyt ne syömään, kun ei niitä niin kauheasti ollut. Mutta elikkäs laivalta ostin tuon karkkipurnukan ja hajuveden. Hajuvettä etsinkin ihan tarkoituksella ja löytyi, maksoi kyllä n.40e. Mutta, kun kerta ollaan matkalla niin voihan sitä vähän tuhlailla. ;) Ja pipon löysin sattumalta eräästä kaupasta, kun olimme maissa. Katsoin vain ikkunasta ja sitten pysäytin koko retki komppaniamme, sillä pakkohan sinne kauppaan oli mennä. Siellä oli vaikka kaikkea One Directioniin liittyvää laukkuja, käsineitä, avaimenperiä... Miksei suomessa voisi olla noita. No valitsin itselleni pipon, sillä eihän pipoja voi koskaan olla liikaa. Ja vielä löytyi tuollainen erikoisempi, mitä ei monella pitäisi olla.

Siinäpä taisi olla kaikki mainitsemisen arvoinen kuvien kera, olisihan niitä kuvia vielä, mutta en jaksa niitä alkaa enempää laittamaan. Muttah, kirjoittelen taas, kun ehdin. Heippaa.

1 kommentti: